Podzimní novinky v e-mail editoru

Novinky v Quandě

Podzimní novinky v e-mail editoru

Téměř nepřetržitě probíhájí nejrůznější updaty napříč celou Quandou. Postupně rozvíjíme její jednotlivé části. Stejně tak e-mail editor. E-maily jsou kostrou celé aplikace a velmi nám záleží na tom, abychom vám umožnili vytvářet e-maily, které vypadají dobře a správně se zobrazují a to i v Outlooku :-).

  • Jan Spáčil
  • Autor

  • Jan Spáčil

Během posledních 2 měsíců jsme přidali několik zajímavých vylepšení do e-mail editoru, ale nejen do něj. Přečtěte si, co je nového.

 

1. Automatické ukládání e-mailu

Přidali jsme funkci, která automaticky, každých 5 minut, uloží rozpracovaný e-mail. Tuto funkci nemusíte nijak zapínat, jakmile vstoupíte na stránku s e-mailem, začne běžet čas a po 5 minutách se e-mail automaticky uloží. Následně pak dojde k jeho uložení každých 5 minut. Pokud ze stránky odejdete a následně se na ni vrátíte, čas se resetuje. Po 5 minutách se e-mail opět automaticky uloží.

 

2. Úprava struktury e-mailu

Upravili jsme strukturu e-mailu tak, aby bylo možné lépe a jednodušeji nastavit barvu anebo obrázek na pozadí celého e-mailu. Nově jsme také přidali možnost nastavit barvu pozadí pro celý řádek hlavičky anebo celé patičky. Jedním klikem tak změníte barvu pozadí pro celou hlavičku nebo patičku e-mailu.

Nastavení barvy pozadí hlavičky e-mailu

 

3. Nastavení barvy anebo obrázku na pozadí celého e-mailu

Nově můžete nastavit barvu pozadí e-mailu včetně hlavičky a i patičky jedním klikem.

Nastavení barvy pozadí celého e-mailu

 

Nově můžete také přidat obrázek na pozadí pro celý e-mail. Nově tak může být obrázek na pozadí i pod hlavičkou a patičkou. To umožňuje vytvářet ještě atraktivnější e-maily s lepším vzhledem.

Obrázek na pozadí e-mailu

 

Náhled e-mailu s obrázkem na pozadí. Obrázek se nyní nově zobrazuje pod hlavičkou e-mailu a také až ke spodnímu okraji e-mailu, tedy i pod celou patičkou e-mailu.

Obrázek na pozadí celého e-mailu

 

4. Rozšíření SPAM testu o kontrolu obsahu, předmětu e-mailu a url adres.

Pro zvýšení bezpečnosti celé aplikace jsme rozšířili SPAM test e-mailu i o kontrolu obsahu předmětu e-mailu, těla e-mailu a to včetně cílových url adres. Reagujeme tak na zvyšující se počet pokusů o zneužívání Quandy pro šíření nevhodného obsahu, podvodných a phisingových e-mailů.

Quanda nově kontroluje obsah e-mailu a pokud narazí na slovo, slovní spojení nebo nevhodnou url adresu, označí e-mail jako "SPAM" a zabrání jeho odeslání. Obratem je odeslán e-mail s upozorněním a označením slova, slovního spojení nebo url adresy, která kontrolou neprošla.

Kopie tohoto e-mailu odchází také na naši podporu. Jakmile tento e-mail obdržíme, obvykle v řádu minut, proběhne na naší straně kontrola daného e-mailu a pokud je vše v pořádku, kontrolu upravíme a vy můžete e-mail běžným způsobem odeslat. Před samotným odesláním je potřeba znova projít SPAM testem a následně e-mail odeslat.

Celý tento systém je nový a postupně se dolaďuje a "sedá si". Předpokládáme, že během několika týdnů se vše upraví tak, abyste o této nové kontrole vůbec nevěděli.

Děkujeme za pochopení a trpělivost.  

 

5. Vyladění zobrazování e-mailu pro MS Outlook

Udělali jsme také kus práce v optimalizaci zobrazení e-mailu, zejména pro MS Outlook. Celé roky je pro nás skutečnou výzvou odladit e-maily tak, aby se zobrazovaly i v MS Outlooku tak, jak chcete a tak, jak je vytvoříte v e-mail editoru. Není to snadný úkol. Vyladit i drobné věci trvá dny, složitější pak i celé týdny. Co se nám tedy podařilo?

  • Celý kód e-mailu jsme vyčistili a odstranili všechen nadbytečný kód. To umožuje vytvořit delší e-mail a předejít tak nežádoucímu "oříznutí" e-mailu, ke kterému dochází, pokud je jeho datová velikost větší než 102KB. Tím, že obsahuje méně kódu, může být e-mail delší.
  • Vyladili jsme zobrazování textu pro hlavičku a patičku, jeho zarovnání a formátování.
  • Odladili jsme používání barvy a obrázku na pozadí pro celý e-mail.
  • Odladili jsme zobrazení barvy pozadí hlavičky i patičky e-mailu v kombinaci s obrázkem na pozadí pro celý e-mail.
  • Podařilo se nám odladit vertikální zarovnání vícesloupcového obsahu e-mailu "nahoru". Pokud máte v e-mailu 2 a více sloupců, jejich obsah se nově zarovná nahoru.

 

6. Náhled e-mailu rovnou z přehledu e-mailových kampaní

Vyslyšeli jsme vaše volání :-) a přidali ikonu (do sloupce Akce), pomocí které si můžete zobrazit, do nové záložky, náhled e-mailu rovnou z přehledu e-mailových kampaní. Nemusíte se tak proklikávat až na stranu e-mail editor. Děkujeme za podnět a těšíme se na další!

 

Pokud máte k novinkám jakékoli dotazy nebo máte nápad, co by vám práci s e-mailem ještě usnadnilo, dejte nám vědět na náš e-mail support@onquanda.com nebo nám zavolejte na +420 605 163 892. Rádi se na vaše nápady podíváme a pokud to bude možné, tak i zrealizujeme.

 

Ať se vám daří!

Honza z Quandy